««پــرتـال شـخـصـی عـلــی حـیـدری مـنـور»»

فعالیتهای تبلیغاتی
««پــرتـال شـخـصـی عـلــی حـیـدری مـنـور»»

۷ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، مراسم تشییع پیکر 270 شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس، عصر امروز با حضور با شکوه و گسترده مردم پایتخت برگزار شد. این مراسم که قرار بود ساعت 16 بعدازظهر از میدان بهارستان آغاز شود به دلیل ازدحام جمعیت در این میدان و خیابان های اطراف آن - خیابان مجاهدین اسلام، خیابان مصطفی خمینی، خیابان جمهوری اسلامی و خیابان فردوسی-  با تاخیر یک و نیم ساعته آغاز شد.

پیکرهای پاک شهدا قبل از شروع مراسم، با تریلرهای مخصوص، از سمت میدان شهدا به سمت میدان بهارستان انتقال یافت که در این مسیر، کسبه و مردم منطقه ضمن بستن مغازه ها با پیکرهای مطهر همراه شدند که همین امر موجب کند شدن روند انتقال شهدا به میدان بهارستان و تاخیر در آغاز مراسم گردید.

 

 

تا پیش از آغاز مراسم، جمعیت حاضر سرود معروف «کجایید ای شهیدان خدایی» را زمزمه می‌کردند. همچنین مداحان اهل بیت به نوحه خوانی و مرثیه سرایی پرداختند. گروه‌های خودجوش مردمی پوسترها و تصاویر شهدا را در بین مردم توزیع می کردند و مردم در حالی که همچنان منتظر آغاز مراسم بودند اقدام به سر دادن شعارهای ضد آمریکایی چون «نه سازش، نه تسلیم، نبرد با آمریکا» و «ای رهبر آزاده، آماده‌ایم، آماده» می‌کردند.

پلاکاردهایی با مضامینی چون «آب خوردن ما وابسته به یاحسین است نه تحریم»،«با دستان بسته مقاومت کردید،ما با دست باز چه کردیم»، «این سند جنایت کدخداست»،«عزت قابل مذاکره نیست حتی اگر دست های ما بسته باشد»، « خون شهیدان ما قابل اکسید نیست» ، « تهدیدمان کنند، تحریمان کنند، لب تشنه جان دهیم، سازش نمی کنیم» و ...  به صورت گسترده در دستان مردم به چشم می خورد.

به گزارش فارس خانواده‌های شهدا در این مراسم حضور چشمگیری داشتند. مادر شهید اکبر رضایی از شهدای کربلای 5 به خبرنگار فارس گفت: این شهدا گمنام هستند و به عنوان یک مادر شهید می‌توانم حال مادرانی را که چشم انتظار فرزندان خود هستند را درک کنم.

فیلم حضور باشکوه مردم در تشییع پیکر شهدای غواص را « اینجا » ببینید

17:31 میدان بهارستان (ره)  و خیابان های منتهی به میدان بهارستان (ره) مملو از جمعیت است. بسیاری از خانواده‌ها همراه با فرزندان کوچک در این خیابان‌ها مستقر شدند و منتظر ورود کاروان‌های شهدا به این خیابان هستند.

17:33 کوچه بهشت که باید آخرین نقطه حرکت کاروان شهدا باشد، مملو از مردمی است که به انتظار نشسته‌اند. در این خیابان چندین حجله به یاد شهدای گمنام برافراشته شده و بساط نوحه‌خوانی، روضه و مراسم جمعی برقرار است. مردم با در دست داشتن کتاب‌های دعا و قرآن انتظار کاروان شهدا را می‌کشند.

17:35 معراج شهدا نیز پذیرای مردمی است که زودتر خود را به این نقطه رسانده‌اند. اینجا نیز جمعیتی محدودتر از خیابان‌ها، منتظر استقبال از شهدا هستند.

17:45 در خیابان فردوسی دمام‌زنی بر پاست و مسیر عبور کاروان با بنرهای طرح شهدای غواص آذین‌بندی شده است.

17:50 گل‌های گلایل سفید رنگ بین مردم توزیع شده است. با گذشت زمان نسبتاً طولانی مردم بی‌صبرانه منتظر کاروان شهدایند.

 

 

محسن رضایی:صدای این مردم را کسانی که پشت میز مذاکره اند خوب بفهمند/مثل غواصان شهید با دست بسته هم تسلم نمی شویم

 در مراسم باشکوه تشییع 270 شهید دفاع مقدس که به تازگی تفحص شده‌اند ، سرلشکر محسن رضایی فرمانده اسبق سپاه و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که به عنوان سخنران حضور یافته بود گفت: من به نمایندگی از همه رزمندگان اعلام می‌کنم کسی در دنیا از نجابت ملت ایران سوء استفاده نکند، چرا که اگر روزی خشم ملت ایران به جوشش دربیاید مطمئن باشید شما یک افسوس تاریخی خواهید خورد؛ همان‌طور که در طول جنگ تحمیلی این افسوس را خوردید.

 

فیلم سخنرانی دکتر محسن رضایی در اجتماع تشییع کنندگان شهدا را  «اینجا » ببینید

رضایی همچنین در سخنانش ضمن گرامیداشت یاد شهیدان بخارایی، امانی، صفارهرندی و نیک‌نژاد یادآور شد: ما امروز در نقطه‌ای جمع شده‌ایم که پنجاه سال پیش این عزیزان حسنعلی منصور را ترور کردند تا مانع اجرای کاپیتولاسیون آمریکایی در ایران بشوند.

وی یادآور شد: ما می‌خواهیم مانند همان جوان‌ها و غواص‌های دوران دفاع مقدس بر آرمان‌ها و راه شهدا پافشاری کنیم و بار دیگر سیلی محکمی به گوش دشمنان بزنیم. امروز در فضای بین‌المللی نیاز به این‌چنین جوشش و ترویج ارزش‌های انقلابی داشتیم، چرا که دولتمردان ما اکنون در میز مذاکرات هستند و از طرفی نیز داعش در منطقه تحرکات خاصی دارد. همچنین در یمن نیز روزی نیست که عربستان سعودی انسان‌های بیگناه را نکشد، آنها حتی در ماه حرام نیز ملت بیگناه یمن را می‌کشند. فکر نکنید می‌توانید به این صورت به حیات ننگین خودتان ادامه دهید.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود گفت شد: از میان این 270 شهید، 175 غواص و خط‌کشن هستند، کارهای غواصان در دوران جنگ تحمیلی بسیار حساس بود و ماموریت آنها خط‌شکنی و از کار انداختن تیربار دشمن بود تا در موج دوم قایق‌ها بتوانند وارد عمل شوند. در حقیقت ما سال سوم جنگ به یک بن‌بست رسیدیم و باید در دریا، رودخانه و هور عملیات انجام می‌دادیم. برای همین از غواص‌ها استفاده کردیم و نتیجه آن را در هم عملیات پیروز والفجر 8 با حضور دو هزار غواص دیدیم. ‌در کربلای چهار نیز غواص‌ها وارد عمل شدند، اما تعداد‌شان کمتر بود. غواص‌ها در این عملیات یعنی والفجر 8، کربلای 4 و 5، خیبر و بدر به خوبی ماموریت خود را انجام دادند.

 

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از حضور گسترده مردم در مراسم تشییع غواصان شهید گفت: داعش خود را به 35 کیلومتری بغداد رسانده بود و باید پیامی از سوی ملت ایران به آنها داده می شد. در یمن حتی در ماه حرام مردم را بمباران می کنند و لازم بود که به برکت شهدا یک قیام بزرگ در ایران ایجاد شود و بگوید که ما هرگز ننگ را قبول نمی کنیم.

رضایی با اشاره به تبلیغات مذبوحانه رسانه های غربی و شیفتگان داخلی آنها گفت:  این روزها صدای اجنبی ها برخواست که این ها در خاک عراق چه می خواستند؟ صداها و رسانه هایی که در طول جنگ حامی صدام بودند می گفتند این ها در خاک عراق چه می کردند؟ توقع داشتید ما به متجاوز گل بدهیم و تشویق کنیم؟ آیا اگر این غواص ها در عمق 15 کیلومتری مرز عراق نمی جنگیدند، ایران اکنون امنیت داشت؟ اگر جنگ را بعد از فتح خرمشهر ادامه نمی دادیم و دشمن را تنبیه نمی کردیم، آیا چشم طمع دشمن از این مملکت برداشته می شد؟ تعقیب متجاوز درسی بود که غواصان ما به دشمن دادند.

وی افزود:  اخیرا گفتند که این شهدا در یک عملیات شکست خورده شهید شده اند. اگر شکست خورده است چرا دوازده روز بعد، بزرگترین عملیات انجام شد؟ چرا این کارها را می کنند؟ چون می خواهند راه شهدا را کور کنند. راه مقاومت، راه ولایت، راه امام، راه پیروزی، راه آزادسازی خرمشهر را می خواهند با تبلیغات کور کنند. اما امروز همه اعتراف کرده اند که ایران لنگرگاه منطقه است. آنها حساب شده جنگ را زیر سوال می برند، انقلاب را تخریب و تحریف می کنند تا راه شهدا ادامه پیدا نکند اما امروز همه دنیا به امنیت ایران اعتراف می کنند. اگر ایران نبود بحران تمام 500میلیون جمعیت منطقه را فرا می گرفت.

 

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس گفت:  نشان دادیم که هم مردم و هم مسئولان پای آرمان شهدا ایستاده اند و پرچمدار انقلاب، رهبر معظم انقلاب است که با رهبری ایشان اقتدار واقعی ملت مسلمان ایران به نمایش گذاشته شده است.

وی با اشاره به شعارهای مردم در مراسم افزود: این صداها را کسانی که پشت میز مذاکره هستند باید بخوبی بفهمند. این صداها جدی است. این صداها واقعی است و این فریادها واقعی است و از عمق دل جوانانی بر می خیزد که حاضرند تا آخرین قطره خون خودشان را فدای آزادی و سربلندی انقلاب اسلامی کنند.

رضایی افزود: امیدارم خبرنگاران خارجی این فریادها را که صدای واقعی ملت ایران است به گوش جهانیان برسانند و بگویند که ایران یک قدم عقب نشینی نمی کند. این راه هم بگویم که برخی نباید اخبار غلط را به دشمن بدهند و بگویند ما آب خوردن نداریم و نمی توانیم سرپای خود بایستیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ملت ایران و اندیشمندان و جوانان ایران آن چنان غنی از انرژی، معنویت و عرفان است که همه دنیا را می تواند سیراب کند و به همه انسان های عالم کمک کند. غربی ها از نجابت ما کسی سواستفاده نکند. اگر روزی خشم ملت ایران به جوشش در آید مطمئن باشید شما یک افسوس تاریخی خواهید خورد همانطور که در جنگ افسوس خوردید. دیگر سیاست خارجی قاجاری و پهلوی به این کشور بازنخواهد گشت.

وی افزود: این شهدا برای اولین بار بعد از سیصد سال زنجیره شکست های تاریخی را پاره کردند و سرافرازی ملت ایران را سبب شدند. ما با کسی جنگ نداریم و می گوییم حرف منطقی ملت ایران را گوش کنید. ما غنی سازی می خواهیم در چارچوب اصول بین الملل. ما دنبال بمب اتم نیستیم، دنبال پیشرفت خودمان هستیم. این غواصان می گویند که اگر دست های ما بسته باشد و تیربارانمان کنید ما تسلیم زور و زیاده خواهی نخواهیم شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما امروز پرچم امنیت به دست داریم و می گوییم تروریسم باید تمام شود. ما دنبال آرامش و امنیت هستیم و نگویند نیروهای حزب اللهی می خواهند جنگ درست کنند. ما نمی خواهیم با دست باز ما را تسلیم کنند و همه عزت و شرفمان را زیر پا بگذارند. هیهات من الذله. دنیا مطمئن باشد تا رهبری و ولایت فقیه و شهادت طلبی در این کشور هست هیچ قدرتی نمی تواند به ایران حمله کند. قبل از اینکه در داخل کشور فتنه ایجاد کنید و یا در خارج از کشور توطئه کنید بنشینید فکر کنید تا پیشیمان نشوید.

بعد از سخنرانی محسن رضایی، محمود کریمی از مداحان اهل بیت به مرثیه سرایی و نوحه خوانی پرداخت.

 

غواصان شهید «دُرّهای غلتان» در اقیانوس ملت/تشییع باشکوه پیکرهای مطهر از بهارستان تا معراج

18:22 همچنان کاروان حامل شهدا به دلیل ازدحام جمعیت بدرقه کنندگان به میدان بهارستان نرسیده اند.

18:40 کاروان شهدا به بهارستان رسید.

18:45 مردم در حال بدرقه کاروان اسطوره های دفاع مقدس به سمت خیابان بهشت هستند و با مدیحه سرایی مداحان اهل بیت(ع)،شهدا را همراهی می‌کنند.

18:57 به دلیل حضور پرشور تشییع کنندگان، حرکت کاروان شهدا به کندی صورت می‌گیرد.

19:02 در این مراسم 10 کامیون پیکر مطهر شهدا را که هم اکنون به خیابان جمهوری رسیده حمل می‌کنند.

19:20 جمعیت زیادی از سمت میدان امام خمینی(ره) به طرف تقاطع خیابان فردوسی و جمهوری در حال برگشتند، برای استقبال از کاروان شهدا.

19.45 حاج سعید قاسمی در میدان امام خمینی(ره) در میان جمعی از جوانان به گپ و گفت‌وگو مشغول است. کمی آن‌سو تر یکی از جوانان پلاکاردی را بلند کرده که روی آن نوشته شده با دستان بسته رفتند تا با دستان باز و با عزت مذاکره کنیم.

19.46  بوی اسپند و صدای مداح کاروان می‌رسد. هنوز شهدا در خیابان فردوسی هستند.

19:55 میثم مطیعی مداح اهل بیت با حضور در کاروان شهدا برای مادران شهدا روضه حضرت زهرا(س) را می‌خواند.

20:05 در هنگام عبور کاروان شهدا از مقابل سفارت انگلیس مداحی قطع شد و جمعیت یکپارچه شعار مرگ بر آمریکا مرگ بر انگلیس، مرگ بر آل‌سعود و نه سازش و نه تسلیم سر دادند.

20:10 کاروان شهدا به میدان امام خمینی رسید. جمعیتی از مردم که در معراج شهدا حضور دارند برنامه سخنرانی و مدیحه سرای تدارک دیده شده و حجت الاسلام ماندگاری برای آنها سخنرانی می‌کند و در معراج شهدا مادران شهدا از جمله مادر شهید بهروز و مادر شهید عباس صابری حضور دارند.

- 20:25 عبدالرضا هلالی از مداحان اهل بیت در حال روضه خوانی برای کاروان شهدا است این کاروان دقایقی دیگر از مقابل وزارت امور خارجه عبور خواهد کرد.

20:40 در هنگام عبور کاروان شهدا از مقابل وزارت امور خارجه مداحی هلالی قطع شد و جمعیت تشییع کننده یک صدا شعار «این همه لشکر آماده به عشق رهبر آمده» را سر می‌دادند.

20:50 کاروان شهدا همزمان با اذان مغرب وارد معراج شهدای تهران شد. جمعی از مردم اقدام به برپایی نماز جماعت در کنار کاروان شهدا کردند.

 

 

 اظهارنظر چهره های فرهنگی، هنری و ورزشی حاضر در مراسم تشییع پیکر شهدای غواص

*در مراسم باشکوه تشییع 270 شهید تازه تفحص شده، چهره های مختلف فرهنگی، هنری، رسانه ای و ورزشی حضور داشتند. کارگردانان، تهیه کنندگان و بازیگران سینما و تلویزیون از جمله چون رضا میرکریمی،مازیار میری، حسن پورشیرازی، جمال شورجه، محمدعلی باشه آهنگر،کمال تبریزی، اکبر نبوی، مجتبی راعی، همایون اسعدیان، فرشته طائرپور و... از این جمله بودند.

*جمال شورجه کارگردان سینما که در مراسم تشییع پیکر شهدای غواص حضور یافته بود، در پاسخ به این سئوال خبرنگتر فارس که اگر قرار باشد یک جمله روی تابوت شهدا بنویسید، آن جمله چیست، گفت: «می‌نویسم، جایشان خالی است و به آنها غبطه می‌خورم. امیدوارم لیاقت پاسداری از خون این شهدا را داشته باشم.»

*مازیار میری دیگر کارگردان سینما و تلویزیون هم در پاسخ به این پرسش گفت: «می‌نویسم امروز تنها روزی است که هوای تهران پاک است. 275 فرشته بال زدند و هوای تهران را پاک کردند.»

*حسن پورشیرازی بازیگر سینما و تلویزیون نیز گفت چنین می‌نویسم: «ما شرمنده شهدا هستیم.»

* مدیر مسئول روزنامه کیهان نیز یکی دیگر از چهره های رسانه ای کشورمان بود که با حضور در تشییع شهدا گفت: من بر تابوت این شهدا می‌نویسم شرمنده‌تان هستم.شریعتمداری افزود: ببینید روی تابلوها نوشته شما با دستان بسته چه کرده‌اید و ما با دستان باز چه کاری انجام داده‌ایم. مردم با بصیرت نشان دادند پیام این شهدا را درک کرده‌اند.

*حجت الاسلام مرتضی اشراقی نوه امام خمینی (ره) در مراسم تشییع 270 شهید گمنام دفاع مقدس حضور داشت و در گفت‌وگو با فارس گفت: پیام شهدا امروز مقاومت و ایستادگی در مقابل زیاده خواهی دشمنان است و مردم با این حضور گسترده نشان دادند هنوز هم در حال و هوای دهه شصت و سالهای دفاع مقدس هستند و آمدند تا با رهبر انقلاب میثاقی دیگر ببندند.

همچنین بسیاری از اهالی ورزش ایران برای وداع با تعدادی از شهدای غواص و گمنام امروز در مراسم تشییع پیکر این شهدا حاضر شدند.

* جمعی از اهالی ورزش در خیابان باغ سعدی قرار گذاشتند تا در آنجا جمع شده و سپس به سمت میدان بهارستان بروند که با توجه به ازدحام جمعیت برنامه آنها تغییر کرد و در میدان بهارستان کنار یکدیگر جمع شدند.

* بنری از سوی کمیته ملی المپیک جهت گرامیداشت یاد و خاطره شهدا در میدان بهارستان نصب شده بود.

* کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک جزو اولین نفراتی بود که خود را به مراسم تشییع پیکر شهدا رسانده بود.

* منصور قنبرزاده مدیرعامل باشگاه نفت تهران و همچنین رئیس هیأت امنای باشگاه نفت و رئیس تربیت بدنی وزارت نفت در این مراسم حاضر شدند.

* آرش میراسماعیلی قهرمان سابق جودو در مراسم امروز حاضر شد.

* بهداد سلیمی دارنده مدال طلای المپیک و جهان در رشته وزنه‌برداری، حسین رضازاده رئیس سابق فدراسیون وزنه‌برداری و حسین توکلی دارنده مدال طلای رشته وزنه‌برداری در سال 2000 در این مراسم شرکت کردند.

* تعدادی از هواداران تیم‌های فوتبال پرسپولیس و استقلال با در دست داشتن پرچم تیم‌هایشان در این مراسم حاضر شدند.

* حسین خبیری، مدیر رسانه‌ای سابق پرسپولیس و سخنگوی فعلی باشگاه سایپا و بسیاری از خبرنگاران رسانه‌های ورزشی در این مراسم شرکت کردند. محمود عبدالهی، مدیر روابط عمومی کمیته ملی المپیک نیز در این مراسم حضور داشت.

* بسیاری از ورزشکاران رشته‌های کشتی، فوتبال، وزنه‌برداری، رشته‌های رزمی و... با حضور در میدان بهارستان در کنار سایر مردم با شهدا وداع کردند.

* مهدی مهدوی کیا، ستاره سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس نیز در این مراسم حضور داشت. علی دوستی، سرمربی سابق تیم ملی نوجوانان و جوانان نیز در این مراسم حضور داشتند.

*محمود گودرزی، وزیر ورزش، مهدی تاج، رئیس سازمان لیگ و ... در مراسم حضور داشتند.

مهدی تاج که در مراسم تشیع پیکر غواصان شهید شرکت کرده بود و در جمع خبرنگاران گفت: حضور مردم در این مراسم فوق‌ تصور بود و مردم از همه اقشار جامعه وظیفه خود دانستند که در این مراسم شرکت کنند و این مراسم باشکوه نشانگر آن است که مردم خودشان را مدیون شهدا می‌دانند و قدر ایثارگری‌های آنها را می‌دانند.وی در مورد اعلام نام اسامی هیات مدیره دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: دوست ندارم در این فضای معنوی در مورد مسایل ورزشی صحبت کنم و باید شکوه این مراسم و بدرقه شهدا را ثبت کنیم.

*مهدی مهدوی‌کیا در مراسم تشییع پیکر 175 غواص شهید و 100 شهید گمنام شرکت کرده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس گفت: من وظیفه خودم می‌دانستم که در این مراسم شرکت کنم. قهرمانان واقعی شهدا و خانواده‌‌هایشان هستند. هیچ چیز با ارزش‌تر از آنها نیست.

وی ادامه داد: اگر امروز راحت زندگی و ورزش می‌کنیم به خاطر ایثارگری این شهداست. این غواصان مظلومانه به شهادت رسیدند و عکس‌هایی که از دست‌های بسته آنها دیدم من را تحت تأثیر قرار داد. من دست خانواده شهدا را می‌بوسم و خودم را مدیون آنها می‌دانم.

*علی دوستی‌مهر که در مراسم تشییع پیکر 175 شهید غواص و 100 شهید گمنام شرکت کرده بود به خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس گفت: قهرمانان واقعی این شهدا هستند. آنها ایثارگری کردند و جان خودشان را فدا کردند تا ما آسایش داشته باشیم. اگر مهدوی‌کیا و امثال او اسطوره‌های مستطیل سبز هستند، شهدا اسطوره‌های میدان جنگ هستند. وی ادامه داد: وظیفه ما بود که در این مراسم شرکت کنیم تا به شهدا بگوییم آنها را فراموش نکرده‌ایم. اگر امروز کشور ما ثبات دارد این شهدا هستند که آن را به‌وجود آورده‌اند. من و مهدوی‌کیا به این مراسم آمدیم تا به آنها بگوییم دنباله‌رو راه آنها خواهیم بود.

*اگر چه این مراسم ساعت 22 در معراج شهدا پایان یافت اما همچنان مردم محوطه اطراف آن را ترک نکرده اند.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ خرداد ۹۴ ، ۱۱:۵۶
علی حیدری

قرار است صندوق‌های رای، به موزه‌ها سپرده شود و انتخابات به شکلی متفاوت برگزار شود. همه چیز به جلسه دهم خرداد هیات دولت برمی‌گردد. برگزاری انتخابات به شکل الکترونیکی، مهم‌ترین موضوعی بود که در این نشست مطرح شد، نشستی که ریاست آن را حسن روحانی برعهده داشت. بیش از شش ماه تا برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان زمان باقی مانده است. اما از حالا، همزمانی برگزاری این دو انتخابات به یکی از دغدغه‌های مسئولان تبدیل شده است، چراکه به گفته روحانی، معیارهای شرعی و مردم‌سالاری حاکم بر فرآیند انتخابات جمهوری اسلامی باید براساس رای مردم باشد تا هیچ شبهه‌ای در نتایج حاصله ایجاد نشود. البته موضوع برگزاری الکترونیکی انتخابات از خیلی وقت پیش مطرح شده بود، اما اجرای آزمایشی آن در تعدادی از حوزه‌ها در انتخابات قبلی مجلس شورای اسلامی موجب شد مسئولان به این باور برسند که برگزاری انتخابات به این شکل به آمادگی‌های همه‌جانبه فنی و استفاده از تجارب سایر کشورها و پتانسیل‌های دیگر نیاز دارد. با این حال به نظر می‌رسد دولت یازدهم با ارائه مصوبه اخیرش در مورد چگونگی برگزاری انتخابات، احساس می‌کند از چنین پتانسیلی برخوردار است.
تصمیم نشست دهم خرداد هیات دولت مبنی‌بر برگزاری الکترونیکی انتخابات، اکنون با استقبال شورای نگهبان روبه‌رو شده است. نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان، در مورد الکترونیکی شدن انتخابات به تسنیم گفت: «اصل برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیکی امر میمون و بسیار مناسبی است. بنابراین شورای نگهبان از این ایده استقبال می‌کند و به نظر می‌رسد که شورای نگهبان در مسیر الکترونیکی کردن انتخابات حتی جلوتر از سایرین اقدام کرده است، زیرا در سال قبل در موسم تقدیم پیشنهاد بودجه، گزینه مربوط به انتخابات الکترونیکی را لحاظ و بودجه‌ای را پیشنهاد کرد، اما در بررسی نهایی این بخش در هیات دولت و مجلس حذف شد و در نتیجه ما استنباط‌‌مان این بود که دولت مهیای برگزاری انتخابات به‌صورت رایانه‌ای نیست، تا اینکه در روزهای اخیر با یک مصوبه هیات وزیران و برخی از اعلام‌نظرها از طریق تریبون‌های عمومی مواجه شدیم.» البته استقبال ابراهیمیان به معنای اجرای این فرآیند نیست. همان‌طور که سخنگوی شورای نگهبان خود می‌گوید: «برگزاری انتخابات الکترونیکی نیاز به ایجاد زیرساخت‌هایی دارد.»

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ خرداد ۹۴ ، ۱۰:۰۲
علی حیدری

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در تاریخ ۲۴ خردادماه یعنی روز گذشته نامه‌ای به دبیرخانه شورای نگهبان واصل شده که به امضای وزیر محترم کشور رسیده است

نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این سؤال "یکی از مسئولان وزارت کشور اعلام کرده نامه این وزارتخانه درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی در تاریخ 19 خردادماه به شورای نگهبان ارسال شده است، آیا شورای نگهبان این نامه را دریافت کرده است؟" گفت: در تاریخ 24 خردادماه یعنی روز گذشته نامه‌ای به دبیرخانه شورای نگهبان واصل شده که به امضای وزیر محترم کشور رسیده است.

وی افزود: این نامه خطاب به دبیر محترم شورای نگهبان است. در این نامه مقدمه‌ای درباره تاریخچه برگزاری انتخابات و مزایای برگزاری انتخابات الکترونیکی مطرح شده است. 

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: در این نامه اعلام شده «با عنایت به تمهیدات صورت گرفته جهت برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری و با توجه به هماهنگی و همکاری بین وزارت کشور و شورای نگهبان و همچنین مصوبه هیئت وزیران مبنی بر تأمین اعتبار برگزاری مکانیزه 30 درصد شعب اخذ رای (9 کلان‌شهر) لطفاً دستور فرمایید با توجه به ضیق وقت نظریه شورای نگهبان اعلام شود».

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: تاریخ مندرج در این نامه 21 خردادماه بوده نه 19 خردادماه و بنابراین تاریخ نامه وزیر محترم کشور 21 خردادماه است و در تاریخ 24 خردادماه به دست دبیرخانه شورای نگهبان رسیده است.

وی افزود: در همان تاریخ 24 خردادماه یعنی روز گذشته نامه‌ای از سوی دبیر محترم شورای نگهبان خطاب به وزیر محترم کشور تنظیم شده است.

ابراهیمیان تأکید کرد: در نامه دبیر محترم شورای نگهبان به وزیر محترم کشور اعلام شده «با توجه به محدودیت زمانی تا انتخابات هفتم اسفندماه لازم است جزئیات طرح برگزاری انتخابات الکترونیکی یعنی حوزه‌های انتخابیه موردنظر، تعداد صندوق‌های رأی، امنیت نرم‌افزار و سخت‌افزار، شبکه و زیرساخت‌ها و ... با توجه به امکانات واقعی و مشکلات دوره گذشته و شرایط جدید به‌صورت رسمی در اختیار این شورا قرار داده شود تا پس از بررسی جوانب مختلف طرح نسبت به برگزاری انتخابات الکترونیکی و کیفیت آن اظهار نظر لازم صورت گیرد».

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه اظهار داشت: در نامه اخیر وزیر محترم کشور به ذکر کلیات اکتفا شده است. اینکه در 30 درصد شعب اخذ رای (9 کلان‌شهر) قرار است انتخابات الکترونیکی برگزار شود، شورای نگهبان حرفی ندارد، اما برای اینکه شورای نگهبان در این باره اظهار نظر داشته باشد که آیا امنیت دارد یا ندارد و یا امکان نظارت وجود دارد یا خیر، باید به‌صورت دقیق و با ذکر جزئیات و اعلام تعداد صندوق‌های اخذ رأی اعلام شود، اما متأسفانه هنوز هم این جزئیات اعلام نشده است.

وی تصریح کرد: اگر بنا بر اعلام کلیات باشد، ما با کلیات مسئله‌ای نداریم. همه می‌دانیم که برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیکی مطلوب است و شورای نگهبان با این امر مشکلی ندارد، اما چون شورای نگهبان یک نهاد نظارتی است و باید امور مربوط به برگزاری انتخابات را کنترل کند، لازم است جزئیات به اطلاع شورای نگهبان برسد.

ابراهیمیان در پایان گفت: علی‌رغم نامه واصله در تاریخ 24 خردادماه هنوز جزئیات مورد نیاز برای اظهار نظر شورای نگهبان اعلام نشده است.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۶ خرداد ۹۴ ، ۰۹:۵۴
علی حیدری

رئیس جمهور در دیدار استانداران و فرمانداران. 
عده‌ای از لبخند مردم می ترسند/ دنبال رمال و جنگیر نیستیم/ معیار ردصلاحیت در انتخابات گزارش مراجع قانونی است.

فرارو- رییس جمهوری از عملکرد دولت در 21ماه گذشته و بویژه تیم مذاکره کننده هسته ای دفاع کرد و گفت مذاکره کنندگان ما اگر نگوییم بهترین، در زمره بهترین ها هستند. چه کسی حق دارد با لحن بی ادبانه نسبت به سردار دیپلماسی حرف بزند؟



حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح شنبه در جمع مسوولان وزارت کشور، استانداران و فرمانداران سراسر کشور افزود: بگذاریم مذاکرات هسته ای با موفقیت به پایان برسد در آن زمان برای مردم شرح می دهیم که این ها چه سختی هایی کشیده اند.

گزیده سخنان روحانی را در ادامه می خوانید:

مساله هسته ای مساله این جناح و آن جناح، این حزب و آن حزب و این قوه و آن قوه نیست. مساله هسته ای یک مساله ملی است و بار آن بر دوش نظام است و این نظام است که برای رسیدن به هدف نهایی قدم به قدم گام بر می دارد.

چرا عده ای نمی خواهندکام مردم شیرین شوند. از لبخند مردم می ترسند بگذارید کام مردم شیرین باشد.

ما به مردم وعده داده بودیم در زمینه زندگی و اقتصاد مردم آرامش و ثباتی را حاکم کنیم. گفته بودیم، دولتی خواهیم بود که اگر برای خرید جنسی به مغازه ای مراجعه کردید، هشت صبح با 9 صبح فرق نداشته باشد، صبح با عصر متفاوت نباشد و امروزش با فردایش تفاوت نداشته باشد.

ما به مردم وعده دادیم اقتصادی بسازیم که نوسانش همپای نوسان معقول جهانی باشد و ثباتی را در اقتصاد حاکم کنیم که صفی برای طلا و سکه و ارز نباشد. این وعده های خود من به صراحت در سخنرانی های انتخابات است و به مردم وعده آرامش دادیم.

همه نهادها همچون دولت در برابر رای مردم مسئول هستند و این رای مردم تنها برای دستگاه اجرایی نبوده و این یک انتخابات ملی است. البته انتخابات مجلس هم ملی است. منتها حوزه انتخابیه ای است و انتخابات خبرگان رهبری هم استانی است.

یک بار درچهار سال مردم مطالبات، نظرات و رویکردشان را زمانی نزدیکتر به یکی از کاندیداها ببینند به آن کاندیدا رای می دهند. یک زمانی بین نفر اول و دوم اختلاف رای 100 هزار رای بود، تفاوت خیلی زیاد نیست اما در این انتخابات بین نفر اول و دوم 13 میلیون اختلاف رای بود و این 13 میلیون اختلاف رای به معنای آن است مردم دقیق، آگاهانه و حساب شده مسیری را برگزیده و انتخاب کردند.

زبان‌ها برای انتقاد از دولت و رئیس‌جمهور باز می‌شود، متاسفانه یا خوشبختانه ما خواب نمی‌بینیم و دنبال رمال و جن‌گیر هم نیستیم.

مردم با ما خویشاوندی نداشته اند و به این دلیل به ما رای ندادند؛ خوب دقت کردند و در انتخاباتی شگفت انگیز که در تهران، مرکز استان، شهرستان و روستاها رای مشابه داشتند و این به معنای پیام مهمی از سوی کل ملت ایران بود.

مردم به برنامه و وعده ها رای دادند. اگر امروز رییس جمهور، استانداران، فرمانداران، بخشداران و مدیر کل ها به وعده هایی که به مردم داده شده است، عمل نکنند این به معنای نوعی خلف وعده و خیانت در امانت است.

مردم قدرت مشروط دراختیار ما قرار داده اند نه قدرت بی قید و شرط. قدرت متعلق به ما نیست، قدرت امضایی را که به عنوان استاندار و فرماندار تاثیر گذار است، مردم و قانون به صورت مشروط به شما داده اند. مردم با شرایطی این قدرت را در اختیار ما گذاشته اند و باید به آن شرایط پای بند باشیم. تلاش دولت در 21 ماه گذشته بر این بوده که به وعده هایمان به مردم عامل باشیم و به آن عمل کنیم.

اعمال و رفتار ما به عنوان اعمال و رفتار نظام تلقی می شود. هر کسی در هر سمتی مخصوصا در سمت مجری عالی در کشور حضور دارد، عمل، رفتار، نگاه، برخورد وتعامل او به عنوان نمونه ای از رفتار نظام تلقی می شود.

قدرتی که در اختیار دستگاه اجرایی است یک امانت است، مردم این قدرت را با صندوق آرا به عنوان امانت چهارساله در اختیار ما گذاشتند.

مردم آن زمان همه حرف های خودشان را زدند، گفتند ما این قدرت را به شما می دهیم به شرط عدالت، اجرای قانون و تحقق قانون اساسی و انتظار ما از شما یک دولت متعادل و تعامل گراست.

انتظار ما از شما (فرمانداران) آن است که اخلاق، راستگویی و امانتداری مد نظرتان باشد، همه شما این صدا را از مردم می شنیدید، که از اختلافات و دعوا خسته شدیم، از شعارهای بی محتوا خسته شدیم، ما ملت صلح و آشتی هستیم، می خواهیم با جهان تعامل سازنده داشته باشیم، در جامعه خواستار وحدتیم، اقوام و اقلیت ها باید احترام خود را داشته باشند و خواهان یک امنیت پایدار در ایران و منطقه هستیم.

هیچ ندایی نبود که مخفی باشد . همه ما آشکار و با صدای بلند شنیدیم. در تمام سخنرانی ها آن گاه که سخن از آشتی، صلح، تعامل، رونق اقتصادی، نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان مطرح شد؛ مردم با صدای بلند آن را تایید می کردند.

پس ما امانتداریم، ممکن است استانداری، فرمانداری و وزیری نظرات فردی و شخصی داشته باشند اما ما به این سمت نیامده ایم تا نظرات فردی و شخصی مان را اعمال کنیم ودر این جایگاه قرار نگرفته ایم که تمایلات جناحی مان را اعمال کنیم.

ممکن است هر فردی به حزب و سمت و سویی تمایل داشته باشند، اشکالی ندارد، شعار دولت فراجناحی بود اما وقتی در صندلی استانداری و فرمانداری و وزارت و ریاست قرار گرفته باشی باید حزب، جناح و تمایل شخصی را فراموش کنید و شما هستید و خدا و مسئولیت سنگین قانونی در کشور و این عهد ما با مردم بود.

فقط از یک قوه انتقاد می شود

همین که مردم امروز حرص و ولع ندارند که جنس را در پستو و خانه انبار کنند به این معناست که راه دولت درست است . اینکه امروز صف های طولانی تحقیر کننده در تهران و شهرستان ها نداریم این است که راه دولت درست بود. اینکه عده ای امروز آزادانه بدون لکنت زبان از دولت انتقاد می کنند به معنای راه صحیح دولت است. به دولت اعتماد کرده اند، دولت به وعده خود عمل کرده و انتقاد پذیر است.

هیچ قوه ای نیست که مردم بدون لکنت نظر خود را بگویند به جز دولت، به یکی بگو از مجلس انتقاد کند، از چه و چه جوری؟ از قانون مجلس، نطق پیش از دستور، می گوید نه آقا بگذارید زندگی مان را بکنیم. بگویید از قوه قضاییه انتقاد کنید می گویند تو را خدا، آقا بگذارید زندگی مان را بکنیم. بگویید از دولت انتقاد کنید از رییس جمهور انتقاد کنید،گل از گل می شکفد و زبان ها باز می شود، این به معنای مسیر درست دولت است.

معیار صلاحیت و عدم صلاحیت در چارچوب قانون براساس گزارش مراجع قانونی است

انتخابات بدون رقابت امکان‌پذیر نیست و در ماجرای انتخابات که اسفند هم برای انتخابات مجلس و هم انتخابات خبرگان به عنوان مجری قانون اساسی وارد عمل خواهد شد. رئیس‌جمهور دو حیثیت دارد، یکی آنکه رئیس دستگاه اجرایی است و دیگری که یک حیثیت مهمی است آن که است که پاسدار حقوق مردم و آزادی مردم است.

رئیس‌جمهور مجری قانون اساسی، پاسدار حقوق ملت، اخلاق و دیانت است، کنار کشیدن دولت از رقابت‌های سیاسی به این معنا نیست که شبه‌دولتی‌ها یا شبه‌دولت‌ها وارد میدان شوند، معنایش آن نیست که قوای دیگر وارد شوند، معنایش آن نیست که جمع‌های دیگر قدرتمند وارد شوند، نکند به خاطر انتخابات دین و آخرت‌مان را بفروشیم تا اینکه یک آقایی وکیل شود و یا کاره‌ای شود.

مجلس شورای اسلامی جایگاه بسیار مهم و مجلس خبرگان رهبری جایگاه بسیار رفیعی دارند و مهم است که مردم در میان افراد صاحب صلاحیت اصلح را برگزینند. مباد در شهرستانی به سمع و گوش کسی این حرف برسد که دولت طرفدار این و آن است، سپاه طرفدار این و آن است، ارتش، صدا و سیما، استاندار و فرماندار طرفدار جناحی هستند، دفتر امام جمعه حامی جناحی است که اگر این‌گونه باشد سم برای انتخابات درست کرده‌ایم. همه مسئولان رده بالای کشور و همه قدرت‌های مسلح و غیرمسلح مسئولیت‌شان فرای حزب و جناح است. نباید کاری کنند که حتی این تهمت طرفداری هم به آنها زده شود.

بگذاریم یک انتخابات شفاف، رقابتی و مردمی برگزار شود. رای مردم حق‌الناس است و وزارت کشور این آراء را به امانت می‌برد که آن را به کرسی بنشاند. هیئت‌های اجرایی و نظارتی همه وظیفه سنگینی بر دوش دارند. معیار صلاحیت و عدم صلاحیت در چارچوب قانون براساس گزارش مراجع قانونی است نه چیز دیگر. به شایعات توجه نکنید به هیچ وجه ما در انتخابات به شایعات نمی‌توانیم توجه کنیم به اتهامات نیز نمی‌توانیم توجه کنیم اتهامات باید در یک دادگاه صالح بحث شود و رای داده شود. ما که قاضی نیستیم.

ما صلاحیت‌سنج هم همراهمان نیست که صلاحیت‌سنجی کنیم. معیار باید قانون باشد و فراتر از آن چیزی مورد قبول نیست. فرمانداران و استانداران در برابر هیچ فشاری مرعوب واقع نشوند. در برابر هیچ جریانی هم مفتون هم واقع نشوند. آنچه حق، عدل است اجرا شود. در انتخابات بایدعدالت و فرصت برابر فراهم باشد. امکانات دولتی و پول دولت یا باید به هیچ کس تعلق نگیرد و یا باید برای همه باشد.

یکی از افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی ایران حضور مردم در پای صندوق‌های رای است، امام یکی از نعمت‌هایی که با خود آورد صندوق بود البته قبلا هم صندوق بود منتها صندوق نمایشی بود و بیشتر تشریفاتی و تزئینی بود و انتخاباتی برگزار می‌شد، اما ما انتخابات واقعی می‌خواهیم که انتخابات به نوعی مبنای مشروعیت است. نه تنها مشروعیت سیاسی بلکه مشروعیت دینی هم می‌دهد که بخشی از این مشروعیت دینی را رای و نظر مردم است.

انشاءالله یک انتخابات شفاف، سالم، رقابتی و مایه آبروی نظام برگزار شود و همان‌گونه که رهبری فرمودند این صندوق‌ها را حق‌الناس و امانت بدانیم که متوجه باشیم روزی پاسخ این اعمال‌مان را در دنیا و آخرت می‌دهیم و انشاءالله امانتدار خوبی باشیم.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ خرداد ۹۴ ، ۱۵:۴۱
علی حیدری

کولیوند: طرح استانی شدن انتخابات دور دهم مجلس منتفی است. 
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح برگزاری استانی انتخابات دور دهم مجلس تا پایان سال به صحن علنی مجلس نمی‌رسد.

محمد جواد کولیوند در گفت‌وگو با خبرنگاران  اظهار کرد: زمزمه‌هایی در خصوص استانی برگزار شدن دور بعدی انتخابات مجلس وجود داشت ولی از آنجایی که این طرح تا پایان سال

به صحن علنی مجلس نمی‌رسد این موضوع منتفی است.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس دهمین دوره انتخابات مجلس نیز به شیوه دوره‌های قبل برگزار خواهد شد .

کولیوند افزود: بدون شک در این دوره از انتخابات نیز شاهد حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای خواهیم بود.

وی ادامه داد: این دوره از انتخابات نیز مردم با حضور در پای صندوق‌های رای نشان می‌دهند که به ارزش‌های نظام پایبند هستند و نسبت به سرنوشت خود بی‌اعتنا نیستند .

کولیوند در پاسخ به سوالی درباره شرکت در انتخابات مجلس دهم گفت: هم من و هم آقای عزیز اکبریان این دوره نیز برای حضور در مجلس اعلام آمادگی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: برخی به دنبال مخدوش کردن چهره فعلی نمایندگان مردم کرج در مجلس هستند و از راه‌های نادرست به دنبال عملی کردن اهداف خود هستند .

نماینده مردم کرج گفت: ‌بدون شک مردم با درک بالا و شناخت دقیق از فضای سیاسی استان به هیچ وجه خود را درگیر فضاسازی‌های موجود نمی‌کنند و با حضور در پای صندوق‌های رای اصلح‌ترین نامزدهای علاقه‌مند به حضور در مجلس دهم را انتخاب می‌کنند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ خرداد ۹۴ ، ۱۵:۳۹
علی حیدری

وزیر کشور: انتخابات در کلانشهر‌ها شبکه‌ای برگزار می‌شود.  

وزیر کشور گفت: انتخابات در 9 کلان‌شهر کشور، به‌صورت شبکه‌ای برگزار می‌شود.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور امروز (شنبه)،در جمع خبرنگاران خراسان شمالی، اظهار کرد: صندوق‌های رأی انتخابات به صورت شیشه‌ای خواهد بود و تدارک ساخت آن را نیز دیده‌ایم.



وی ادامه داد: تبلیغات زودرس را شورای نگهبان رصد می کند و به‌صورت جدی با آن برخورد خواهد کرد.

وزیر کشور گفت: اولین مرحله از فرآیند انتخابات در 28 خرداد ماه انجام می‌شود که بحث استعفای افراد برای حضور در انتخابات است و استعفا بدین معناست که شخص بعد از استعفا از سمت خود دیگر نمی‌تواند فعالیت انجام دهد.

وی با بیان اینکه در 9 کلان‌شهر کشور انتخابات به‌ صورت شبکه‌ای انجام می‌شود، گفت: انتخابات مهمی در پیش داریم و باید با اقتدار وارد شویم.

رحمانی فضلی همچنین با اشاره به سفر ریاست‌جمهوری و هیأت دولت به خراسان شمالی اظهار کرد: طرح‌ها و پروژهای بسیار خوبی برای خراسان شمالی به تصویب رسیده که این گام بلندی برای استان خواهد بود.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ خرداد ۹۴ ، ۱۵:۳۸
علی حیدری

سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد : ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس دهم ۲۸ آذرماه تا ۴ دی‌ماه سال جاری انجام می‌شود.

نجا‌ت‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد دستور شروع انتخابات مجلس دهم و دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری به وسیله وزارت کشور و ثبت‌نام از داوطلبان و کاندیداها از ۲۸ آذر ماه ۹۴ تا ۴ دی ماه ۹۴ انجام می‌شود.

وی افزود: بررسی سوابق داوطلبان در مراجع ۴گانه و صلاحیت آنها از ۲۹ آذر ماه ۹۴ تا ۹ دی ماه ۹۴ (ظرف ۵ روز از هر استعلام) انجام می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین تاکید کرد : فرصت داوطلبان رد صلاحیت شده برای شکایت نیز از ۱۶ دی ماه ۹۴ تا ۱۹ دی ماه ۹۴ خواهد بود. یعنی داوطلبان رد صلاحیت‌شده و کاندیداها در این مدت زمان تعیین شده می‌توانند شکایت کنند.

ابراهیمیان همچنین گفت: فرصت رسیدگی به شکایات داوطلبان توسط شورای نگهبان ۲۰ بهمن ۹۴ تا ۲۶ بهمن ۹۴ خواهد بود همچنین داوطلبان انتخابات مجلس دهم و دوره پنجم خبرگان رهبری می‌توانند از ۲۹ بهمن ۹۴ تا ۵ اسفند ۹۴ تبلیغات انتخاباتی داشته باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی داوطلبان انتخابات مجلس دهم و طرفداران آنها ۶ اسفند ۹۴ خواهد بود.

 

از بازدید شما از این خبر متشکریم

لطفا نظر خود را در این باره اعلام دارید , با تشکر از شما کاربر محترم سایت

۲ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ خرداد ۹۴ ، ۱۵:۳۶
علی حیدری